En musikklærer… og solbærsaft?

Man kan finne inspirasjon i så mye - sin mor, en bass, en musikklærer - og MGPjr-stiffi!

Vi intervjuet to av de mange talentfulle rockebandene under lydprøvene før årets rocke-konsert, «Ringo Moon» og «2KV».

Ringo Moon består av Jakob på vokal og gitar (17), Lars på bass (17), Jonatan på trommer (17) og Simon på gitar (17). «Ringo Moon» ble navnet på bandet etter mye om og men, de endte opp med å blande to ikoniske trommiser; Ringo Starr fra «The Beatles» og Keith Moon fra «The Who».

Balsfjord-bandet har jobbet sammen i cirka et halvt år. De sier at de møttes på grunn av deres felles interesser; solbærsaft og musikk. På forestillingen i dag skal de fremføre en egenkomponert sang med navn «Reflections».

– Vi er veldig inspirert av en av de største moderne poetene, Stiffi fra MGPjr. Og solbærsaft, selvfølgelig.» legger Jakob til med en munter tone.

Vi spurte guttene fra Ringo Moon om de vil kalle seg selv et «stereotypisk rockeband».

– Vi er egentlig så langt unna man kommer et stereotypisk band som mulig. Dette er fordi vi kanskje er det eneste bandet som spiller en blanding av prog. indie/post alternative, og det har vi ikke sett noen gjøre før oss.

Frida på vokal (12), Kai på trommer (12), Viljar på gitar(12) og Kenneth på bass(12) er med i 2KV.

2KV har spilt sammen siden skoleåret startet i høst, de går nemlig i samme musikklasse. Det er nettopp her de har funnet sangvalget deres for i kveld; «Keep on rocking in the free world» av Neil Young. Musikklæreren deres foreslo at de skulle spille akkurat denne sangen siden han mener det er en fin måte å lære barna hvordan de kan spille rock.

De blir inspirert av forskjellige ting i bandet. Frida blir inspirert av sin egen mor, mens Kenneth blir inspirert av sin egen bass.

– De blir jo selvfølgelig inspirert av meg, da, legger musikklæreren deres spøkfullt til.

Vi spurte hva det er som skiller akkurat de ut fra de andre bandene, og de svarte at de tror de er yngre enn de fleste deltagerne på UKM i år. De har ikke vært med på UKM som ett band før og dette synes de er en kul mulighet for å få vist fram det de kan og teste hvordan de er på scenen.