12 ting å gjøre på festivalen

Det er mye som skjer under UKM festivalen, men hva er det du egentlig burde få med deg?

Vi har tenkt å vise deg noen av stedene og arrangementene. Under finner du også linkene til de forskjellige stedene, og hvordan du kommer deg dit. Disse funker så fort du ankommer Trondheim.

1. Åpnigsshowet
Åpningsshowet er et sikkert tegn på at festivalen er i gang. Mye skjer og det blir skikkelig liv. I år vil åpningsshowet finne sted i teltet på Charlottenlund, også landsbyen som det blir kalt på festivalen.

 

2. Nidarosdomen
11 minutter i gåavstand fra Olavshallen finner du Nidaros domkirke. Der finner du også en liten kafe hvor du kan nyte noe godt å drikke, eller ta en is i varmen. Det høres kanskje teit ut at vi faktisk anbefaler deg en kirke, men den er utrolig flott og noe du virkelig burde få med deg.

Priser kan finnes her: https://www.nidarosdomen.no/apningstider
Veibeskrivelse: https://goo.gl/maps/ByD6dTh4Znm

3. Workshops
En ting som alltid er en sikker seier er workshopene. I år kan man delta på alt fra festlige workshops til spennende foredrag. Workshopene og foredragene vil skje på ISAK, Let’s Dance og i Olavshallen.

4. McDonalds/ Burger King
Vel, ikke vær redd, skulle du bli småsulten mellom slagene har vi redningen. Det finnes både McDonalds og Burger King i kort gåavstand fra Olavshallen, så er det opp til deg og velge om du vil på Burger King eller McDonalds (eller hvor langt du orker å gå).

Veibeskrivelse til Burger King: https://goo.gl/maps/uTjbC1rMNnA2
Veibeskrivelse til McDonalds: https://goo.gl/maps/wnfZsirLG5y

5. Forestillinger
Det er ikke til å legge skjul på at forestillingene er en stor del av UKM-festivalen. Dette er en av hovedarenaene hvor folk fra hele landet kommer for å vise hva de kan. Her kan du forvente alt i fra sang til teater og sketcher. Forestillingene vil i år foregå i Olavshallen.

 

6. Rockheim
Er du musikkinteressert? Da er Rockheim plassen for deg! Rockheim er et musikkmuseum der du kan bli kjent med et bredt spekter av musikkhistorien fra nyere tid. Fra Olavshallen tar det 11 minutter å gå, og det er virkelig verdt spaserturen om musikk er noe du er glad i og brenner for.

Priser og åpningstider kan du finne her: https://rockheim.no/apningstider-og-priser
Veibeskrivelse: https://goo.gl/maps/QGFJnpo76Gn

7. Chille i landsbyen
Det er ikke til å legge skjul på at det kan bli lange dager på festivalen, og det kan være godt og ta en cowboystrekk. Det vil bli mange plasser der dette er mulig, spesielt i Landsbyen. Der vil det være en bakgård fylt med sittegrupper, sakkosekker og spill – en slags hang out-spot. I Landsby-parken kommer du blant annet til å finne et stort sjakkbrett og hengekøyer, som er perfekt for en liten «nap».

8. Krigsseilerplassen
Krigsseilerplassen (som ligger bare under et minutt fra Olavshallen) er en flott liten park. Parken ligger rett ved vannet, og har en hel del å se på av båter som ligger til kai og mennesker som tusler forbi. Ta med deg et pledd og legg deg på gresset for å nyte sola!
Veibeskrivelse: https://goo.gl/maps/EmEDnR2f61o

Psst: Skulle det bli litt trangt er marinen også en flott plass og rusle til.
Veibeskrivelse:https://goo.gl/maps/xdmjDJimtps

9. Gamle Bybro
Gamle Bybro er en flott bro i Trondheim som strekker seg over Nidelva, og som har utsikt over fine bygninger. Her kan du finne kiosker og koselige kafeer hvor du kan nyte en is. Fra Olavshallen tar det deg 9 minutter å gå til Gamle Bybro (og om det er fint vær, er en tur langs elva å anbefale).

Veibeskrivelse: https://goo.gl/maps/B4X8AL6gHK12


10. Rema 1000
Litt småsulten, men lite gira på Burger King eller Mcdonalds, kan Rema 1000 være redningen. Den ligger kun et steinkast i fra Olavshallen.

Veibeskrivelse: https://goo.gl/maps/RjcY57Ev9oo

11. Super Hero Burger
Det er umulig å lage en guide for Trondheim uten å nevne plassen der du finner byens beste burger, Super Hero Burger. I tillegg til å ha byens beste burger, er sjappa naboen til Olavshallen.

Veibeskrivelse: https://goo.gl/maps/8So8vbJyyCu


12. Rumpeldunk-kamp tirsdag
På tirsdag vil det være en rumpeldunk-kamp på fotballbanen i Landsbyen. Er du Harry Potter-fan er det bare å gjøre klar sopelimen! Wingardium leviosa.