En vellykket planleggingshelg

Enda en godt gjennomført planleggingshelg for URG og UKM er over.

På programmet denne helgen har alle i URG vært travelt opptatt med å ferdigstille evalueringsskjemaene etter fylkesutveklingen som URG har gjennomført i år.

 

Alva Amalie Eide Foto // Tanja Emilie Åmo

Alva Amalie Eide
Foto // Tanja Emilie Åmo

Leder for URG, Alva Amalie Eide, forteller om en svært sosial og produktiv helg i Trondheim.

–          Vi har tre helgemøter i året i tillegg til UKM festivalen, og denne helgen har vi brukt veldig mye tid på å skrive evalueringer etter fylkesutvekslingene. Vi gjennomførte disse utvekslingene fordi vi ville skaffe oss en bredere erfaring av hvordan fylkesmønstringene gjennomføres, og også fordi vi vil se hvordan de andre fylkene løser utfordringer under mønstringene. I tillegg henter vi rapportene tilbake til UKM Norge slik at også de kan få et innblikk i hvordan de forskjellige mønstringene blir gjennomført. Målet vårt med dette prosjektet er at vi skal hjelpe fylkene til å utvikle mønstringene slik at de blir enda litt bedre og flottere for hvert år.

 

Ikke bare har de lagt ned mye arbeid på evalueringene, de har også begynt å planlegge årets UKM festival som finner sted midt i Trondheim i slutten av Juni. Hver URGer har et fokusområde som de følger frem til og under festivalen. Videre er planen å presentere en dagsplan for hvert fokusområde som skal bli brukt under festivalen.

 

Gloria Vitaly og Bjørnar Torvholm Sævik Foto // Tanja Emilie Åmo

Gloria Vitaly og Bjørnar Torvholm Sævik
Foto // Tanja Emilie Åmo

Også Unge Arrangører har stått på og jobbet bra sammen med Veteran Arrangørene for å sette sammen et fullkomment festivalprogram. Men en festival lykkes sjelden uten at det sitter et team av media-entusiaster å samler de gode historiene fra UKM som de leverer videre til de større mediebedriftene.

Tidligere har det vært de voksne som har hatt ansvaret for å nå ut til mediene, men i år gjennomførte UKM en søknadsprosess hvor de valgt ut ungdommer som kunne få tilbudet om å være med på en helt ny PR-gruppe. To av disse utvalgte er Gloria Vitaly og Bjørnar Torvholm Sævik som i løpet av helgen har jobbet sammen med resten av PR-gruppen og mentorene.

–          Det vi i PR-gruppen jobber med er å planlegge hva vi skal snakke med pressen om, hvem vi skal kontakte og hvilke saker vi skal ta opp og skrive om i løpet av festivalen, forklarer Gloria.

–          Det er jo egentlig vi som skal få frem det beste budskapet og sørge for at både de store avisene som for eksempel NRK og Daglandet, men også lokalaviser, får det stoffet de trenger fra oss om de ønsker å ha en mediedekning på UKM festivalen, sier Bjørnar.

 

Selv om det bare er fire ungdommer som arbeider på PR-gruppen ved siden av nettredaksjonen, ser de ingen tendenser til at de ikke får jobben gjort.

–          UKM er jo utrolig profesjonelle på det de gjør og vi har jo veiledere som viser oss hvordan vi skal gå frem for å få til det vi ønsker. Tidligere i går hadde vi også et foredrag med en journalist fra NRK som i tillegg til å være veldig positiv til opplegget vi har startet på også viste oss tips og triks som vi syntes var veldig nyttig for arbeidet vårt videre, sier Bjørnar.

–          Selv om vi fremdeles har mange timers arbeid foran oss, gleder vi oss til alt som har med UKM festivalen å gjøre. Det blir så klart mye hardt arbeid og sene kvelder, men sånn er det å jobbe med UKM. Vi får så utrolig mye igjen for det i og med at vi skaffer oss erfaringer som vi kan ta med oss videre, og vi blir kjent med så mange flotte mennesker. UKM er rett og slett bare en helt fantastisk opplevelse, forteller Gloria og Bjørnar.