Ungdom planlegger UKM

5 av årets nærmere 1000 unge arrangører møtte i går UKM Norge for å diskutere UKM-festivalen og UKM 2015.

Hvert år deltar stadig flere unge arrangører i UKM, og i fjor var nærmere 1000 registrert i våre systemer. Alle bidrar til å løfte og utvikle sine lokal- og fylkesmønstringer, og totalt 30 av disse kommer til UKM-festivalen for å gjøre et arrangement i festivalprogrammet.

UKM Norge jobber for at ungdom skal være synlig i alle ledd og setter stor pris på å jobbe sammen med disse arrangørene da de både gir oss motstand, inspirasjon og viser oss festivalen fra nye sider.

– Anne M Hybertsen, nestleder i UKM Norge

Tidlig i gang

Det er viktig å være tidlig i gang med planleggingen, slik at alle unge arrangører kan ha en mest mulig relevant utfordring fra lokalmønstring, via fylke, og til UKM-festivalen. Allerede i november starter fylkene med unge arrangører-kurs, og da er det greit å vite hvordan det gjøres på UKM-festivalen.

Nye muligheter

På møtet evaluerte veteranarrangørene UKM-festivalen i samarbeid med UKM Norge, og bidro til å sette rammene for neste års festival. Blant annet ble det bestemt at unge arrangører skal ha totalansvar for en egen festkveld på Samfundet, under årets UKM-festival.

På bildet, fra venstre:

Bak, fra venstre: Anne (UKM Norge, nestleder), Stian (Østfold), Martin (Oppland), Torstein (UKM Norge, daglig leder),Ylva (Oslo), Kimarius (Østfold)
Foran: Åsa (UKM Norge, prosjektleder), Emilie (Møre og Romsdal)