Jens Jeffry Trinidad: Dans er lidenskap, frihet og sårbarhet

Jens Jeffry Trinidad er ambassadør for Dansens Dager 2015.

Dansens Dager går av stabelen 29 april –  2 mai og Danseinformasjonen er stolte av å kunne presentere Jens Jeffry Trinidad som årets ambassadør. Han er en profilert person i streetdans-miljøet og har lang fartstid som både danser, koreograf og pedagog. I 2014 mottok han dansestipend fra Norske Dansekunstnere (NoDa).

«Jeg er utrolig smigret over å ha blitt utnevnt som ambassadør for Dansens Dager, og er ydmyk, stolt og motivert til å representere dansen gjennom denne feiringen», sier Trinidad.

Danseinformasjonen har for femte gang produsert en egen Dansens Dager-dans. Det er årets ambassadør, Jens Jeffry Trinidad, som har koreografert dansen og Nikolai Nypan har komponert musikken. I videoen danser crewet Cre8, som nylig var aktuelle i ”Mitt Dansecrew” på TV2 og Christine og Nikolai Nypan er Trinidads assistenter. Dansen er filmet som en instruksjonsvideo og deles gratis på nettet til glede for mange tusen barn og unge. Dansen kan du se her: http://www.danseinfo.no/dansens-dager/dd-dansen

«Jens Jeffry Trinidad er en rastløs kunstner på stadig søken etter nye og originale uttrykk. Han inspireres av andre miljøer og kulturer og mener at det er i nettopp slike møter nye ideer og plattformer oppstår. For Trinidad er dans lidenskap, frihet og sårbarhet. Jens er en svært dyktig og allsidig danser og koreograf, og en raus person som gir plass til andre» sier Randi Urdal, daglig leder ved Danseinformasjonen.

29 april er dansens internasjonale UNESCO-dag, og den feires i mer enn 60 land. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over, profesjonelle så vel som amatører, skal sette fokus på alle danseformer og feire dansen på tvers av politiske, kulturelle og religiøse skillelinjer. Med nærmere 250 arrangementer over fire dager er Dansens Dager Norges største dansebegivenhet.