Tidligere UKM-deltager vant Urørt-finalen 2015

De siste 5 vinnerne av Urørt, er tidligere UKM-deltagere!

NRK P3 Urørt er et nettsted og et radioprogram fra NRK P3, som lar usignerte norske musikkartister eksponere musikken sin gratis via internett. Ett utvalg av artistene blir også spilt på radio. Hvert år blir ett utvalg av disse artistene plukket ut til Urørtfinalen, hvor årets Urørt blir kåret. Utvelgelsen gjøres av Urørtredkasjonen og musikkjournalister i P3, og vinneren kåres av publikum og en fagjury under finaleshowet. I år bestod fagjuryen av musiker Marit Larsen, musikksjef i P3 Mats Borch Bugge, og Maciek Ofstad fra Kvelertak.

I år var det artisten Kristian Kristensen som stakk av med seieren, med sin ferskeste singel «Lyset», en stemningsfull og inderlig låt på nordnorsk. Kristian beskriver seg selv som en alternativ singer-songwriter med elementer fra indie, folk og britisk elektronika, og stakk altså av med tittelen «Årets Urørt», samt en pengepremie, i tillegg blir vinnerlåta listet på P3s spillelister, og artisten får spillejobber på flere av de største festivalene i Norge.

Og som mange andre før han, så var Kristian selvsagt deltager på UKM! Han deltok først under UKM i Harstad, gikk så videre til fylkesmønstringen i Troms, før han også fikk bli med til UKM-festivalen i Trondheim. Kanskje det mest oppsiktsvekkende derimot, er at de siste 5 vinnerne av NRK P3`s Urørt, har tidligere deltatt på UKM! Honningbarna vant i 2011, Mikhael Paskalev i 2012, Phil T. Rich i 2013, Sigurd Julius i 2014, og altså Kristian Kristensen nå i 2015, og de har alle til felles at de har opplevd UKM-følelsen!

Se Kristians framføring av «Lyset» under Urørtfinalen