Ta ting i egne hender

UKM i Tana holdte på å dø, og Per Martin følte at han måtte gjøre noe. Derfor initierte han UKM-kick off, for å få flere til å melde seg på.

Tanken var å ha tre artister/band, med stor variasjon for å vise hvor mye som kan være UKM. De fikk da tre forskjellige musikalske uttrykk; death metal, jazz og en DJ. Det var veldig mye spenning rundt publikum. Og om det kom noen publikummere i det hele tatt, siden de fikk veldig mye kritikk og mye negative kommentarer i forkant. Men tross alt det, ble det stappfullt!

«Tror du at du må være mester for å være med på UKM? Det er bare tull! På UKM har man hele spekteret. Det handler mer om fellesskap. Alle burde bli med på UKM, enten som artist eller arrangør – ta ting i egne hender!»
– Per Martin Ingilæ

I tillegg var det mange meldte seg på etter arrangementet. Per Martin høstet også veldig mye ros fra både kulturskolelærere, klubbleder og politikere. – Det var veldig deilig å motbevise de, og vite at jeg fikk det til.