Spilte konsert under Eiffeltårnet

Sara Brasøy Fjeldvær er 17 år. Hun og familien hennes reiste fra sin hverdag på Hitra, for å reise verden rundt som gatemusikanter.

Australia, Chile, India og Kina er noen av landene hun har spilt i sammen med familien sin. De startet med å reise til Europa hvor de spilte på Kiel-ferga og ga en konsert under Eiffeltårnet i Paris. Sammen kaller familien seg BFFamily.

Spilt i over 20 land
Hele reisen startet med en lenge planlagt idee. Denne ideen var allerede planlagt før Sara Brasøy Fjeldvær ble født. Hun var 12 år da det ble en realitet. De var i over 20 land og fikk oppleve mange kulturer og folkeslag. Noe av det Sara syns var vanskelig var å finne et nytt sted å bo fra sted til sted. Det ble mye leting og venting for å få et sted å bo. I Tanzania bodde de på et barnehjem før de reiste videre til Zanzibar i Øst Afrika.

Familien inspirerer meg
Sara er bandets vokalist og hun komponerer sine egne sanger. Hun bruker loopstation som et hjelpemiddel i musikken hennes, som tar opp stemmen hennes og legger lydene over hverandre.

«Familien min inspirerer meg og har hjulpet meg med å kunne drive med musikk»

Sara har vært med på UKM i 7-8 år og hun syns det morsomste med UKM er å kunne få fremføre for alle mennskene som er der for å se på. Hitra, der hun er fra, er en liten kommune med mange bra innslag hvor flere blir med fra år til år, så de har blitt en liten gjeng.

«UKM har lagd en mulighet for mange ungdommer som ikke vet hvordan de skal vise seg frem.»