Mat utenom det vanlige

Sammen med tre andre har Ole Christian H. Svennevig produsert en matapp tilpasset for deg med dårlig tid. Ideen kom til gruppa på vei hjem fra matbutikken. De fant fort ut at de skulle melde den på UKM.

Det er veldig få som fokuserer på rask mat som kan lages når som helst, sier Svennevig.

Oppskriften på rettene er hentet fra forskjellige steder, men guttene på fjorten år har hatt fokus på at alle ingrediensene finnes i hjemmet fra før, og at de ville spist maten selv.

Det er mange som har dårlig tid, for eksempel på veg til jobb eller skole, så denne appen tilbyr oppskrifter litt utenom det vanlige, forteller Svennevig.

Fra ide til applansering
Programmeringen startet allerede i 2014, men den egenutviklede appen ble ikke lansert i Appstore før tidligere i år. Den måtte også gjennom en godkjenningsprosess av et team i Apple før den ble publisert.

Svennevig forteller at programmeringen og produksjonen av instruksvideoene tok mye tid. — Det var veldig utfordrende å få lagt inn videoene i appen.

Nå jobber guttene med en oppdatering til appen, og er langt i fra ferdig med programmering. Svennevig anbefaler alle unge appentusiaster å starte smått og lære seg trinnvis stegene for produksjon

Søk opp «Rask Mat» for å prøve appen.