Få opp øynene!

- Urettferdigheten i verden er stor, og vi må få opp øynene for problemene

Saken er også publisert på UKM-festivalen 2016

Vi har en tendens til å sette fokus på de nærmeste, og overse de andre. Dette er trist siden vi tross alt har en del makt i verdenssamfunnet.
– Ingvild Sivertsen (19) og Anne Maren Hammerbeck (18)

Det er viktig at vi får øynene opp og tar urettferdigheten i verden seriøst, sier jentene, og ønsker å rette temaet mot ungdom. De beskriver prossessen med å lage innslaget som en to uker lang brainstorming. For dem var det viktig å få frem overfloden av informasjon, noe de symboliserte med «et hav» av avisartikler på scenegulvet. I stykket ønsket de å vise frem ulike synspunkter på samfunnsproblem.

27828864991_ecd6963962_o

Ingvild og Anne Maren

– Vi ønsket blant annet å få frem nordmenns synspunkt på problemene

De to venninnene er nettopp ferdige på dramalinja i Halden. Ingrid driver med teater, foto og musikk, mens Anne Maren driver med teater, film og skriver tekster. Begge er politisk engasjerte og de kan fortelle at teater er deres måte å være politsk aktive på.

 27292040283_511c3e3de8_h