Portugal, Gran Canaria, Karibien …og Oslo Spektrum

John Harman Bratland skal sammen med Indigo Child være årets UKM-innslag i MGPjr-finalen

For at jeg skal komme meg dit må vi ha litt flaks med været
– John H Bratland

I åtte måneder seiler John en seilskute med plass til 20 personer, som nå ligger til kai litt utenfor Lisboa, Portugal. Når de kommer til Gran Canaria hopper John av i 3 dager, og flyr tilbake til Oslo for å være med de andre UKMerne i MGPjr-finalen. Rett etter finalen flyr han tilbake, klar for å krysse Atlanterhavet.

– Jeg har alltid drømt om å jobbe som styrmann. Jeg hadde egentlig fått skoleplass på en ombygd hurtigrute, men måtte utsette det når denne muligheten kom. Hittil har vi motor-seilet mye fordi det har vært lite vind, men jeg håper jo det blir mer aktiv seiling – uten at vi får de skikkelige høststormene! Over Atlanterhavet følger vi passatvindene, så der er vi garantert vind uansett, sier John i en telefonsamtale fra Portugal.

John brakk nylig hånda, men klippet selv opp gipsen for å begynne å trene opp igjen gitarferdighetene, 3 uker før MGPjr-finalen. Da turte han ikke vente lenger.

I stua hjemme står pianoet lett tilgjengelig, men selv om han kommer fra en stor musikalsk familie er det er en ny utfordring å spille med band, sier han. Å spille i et fullsatt Oslo Spektrum blir definitivt et av høydepunktene så langt.

Jeg har aldri pleid å grue meg noe særlig før jeg skal stå på scena, sånn annet enn rett før, og sånn er det nå også. Jeg gleder meg kjempemasse, og skal bruke ganske mye av de neste ukene på å spille gitar og få tilbake «feelingen».

John Harman Bratland står sammen med bandet Indigo Child for pauseinnslaget under årets Melodi Grand Prix Junior, foran 7000 publikummere i Oslo Spektrum lørdag 5. november kl. 19.00.