– Å ha det gøy, skrive låter og møte folk

Lære om å jobbe med artister, PR, videoredigering, foto, sceneteknikk eller journalistikk? Det kan du på kick off!

Mange steder i landet er UKM-sesongen i full gang, med kick-off, arrangørtreff og julefestivaler. UKM Møre og Romsdal arrangerer Kickoff lørdag 25. november. Her skal ungdommene selv lage en ekte konsert i løpet av èn kveld, med tre band fra lokalmiljøet. Vi har tatt en prat med ett av bandene som var med i fjor, Revolt V fra Molde.

Bandet har allerede spilt inn musikk i studio, og har to egenskrevne låter på Spotify. Inspirasjonen til låtene i Revolt V kommer fra den ulike musikken de hører på, samfunnet vi lever i og fra hverdagslivet. Enosiophobia er navnet på en fobi, nemlig frykten for kritikk.

Enosiophobia var faktisk den første låta vi skrev som band, og den ble til i løpet av tre dager. Vi skulle spille på et skolearrangement og trengte å komme opp med en låt. Så vi dro til studio. Når låta endelig var ute på Spotify, føltes det veldig godt.

– UKM var en spennende opplevelse for oss, det var et bra arrangement både på lokalmønstringen i Molde og fylkesmønstringen i Aure. Der fikk vi bygd ett større nettverk, flere fikk vite om oss, og det hadde veldig mye å si for oss som band.

Vi har fått spille inn låtene våre fordi vi kjenner en som jobber i studio. Nettverk er viktig!

Hva dere noen tips til andre band?
– Det viktigste er å ha det gøy, skrive låter og bygge nettverk, i tillegg er det viktig å skaffe seg spillejobber.

Revolt V består av Oliver Amundsen (trommer), Emil Vold (gitar), Herman Mjåseth (gitar), Sigurd Skjølberg (bass) og Ulrik Bolsønes Svendsen (vokal, gitar).


Flere andre fylker har også arrangert eller skal arrangere lignende arrangement. Denne helgen (18.-20. november) er det oppstart i Oppland og Vest-Agder, mens Buskerud og Vestfold hadde felles arrangement forrige helg. Aust-Agder arrangerte arrangørseminar samme helga, og her kan du lese mer om det.

Under ser du to videoer fra workshophelga til Buskerud og Vestfold, og bilder fra helga finner du på facebooksidene deres. Følg med på ukm.no/mr for oppdateringer fra Møre og Romsdal neste helg.

http://tv.ukm.no/fylke/buskerud/2017/9217-Luresprsml-p-gata-i-Drammen/

http://tv.ukm.no/fylke/buskerud/2017/9216-Mannequin-Challenge-p-UAUKM-Media-kickoff/