Hekta på K-pop

Søsknene Aki, Hiro og Miki har danset til K-pop i flere år, og drømmer om å slå gjennom i Sør-Korea.

Søsknene Aki, Hiro og Miki Ørajvik begynte å høre på K-pop i 2012, og interessen for kulturen og musikken har bare blitt større. I år er de med på UKM for å vise interessen sin, og fremme drømmen om å flytte til Sør-Korea og bli dansere.

De tre søsknene fra Eide i Møre og Romsdal har lenge hatt interesse for K-pop, men det startet ikke der. Alt startet med et par Youtube-klikk hvor de fant Japansk pop-musikk. Etter denne oppdagelsen har kjærligheten for sjangeren vokst.

Vi syntes musikken var kul og at den var litt spesiell, sier søsknene.

 

Danser et minutt om gangen

På årets fylkesmønstring i Møre og Romsdal danser de til «Fire» av det koreanske bandet BTS. Koreografien er laget av Keone Madrid, men Aki, den eldste av de tre søsknene, jobber også med å gjøre noe av koreografien enklere. Youtube er en av hovedkildene for å få inspirasjon sammen med liveshow og prisutdelinger.

K-pop har vært med på å forme oss til hvordan vi er nå, og det har hjulpet oss mye.

Ved øvinger blir koreografien nøye gjennomgått i intervaller på ett minutt. Ved å danse ett minutt om gangen hjelper det dem med å huske koreografien. Årets koreografi har vært på øvingsplanen siden sommeren 2016, for å få den så perfekt som mulig.

Drømmen om å flytte til Sør-Korea

Den store drømmen er å kunne leve som dansere i Sør-Korea. Tanken om dette har de hatt lenge, og det er mulighetene som drar dem dit. Sør-Korea er stedet hvor K-pop er størst, selv om fenomenet har nådd langt de siste årene. Det å kunne bli koreograf er heller ikke noe de sier nei til, og de tar med seg drømmen videre inn i dansen.

Om man er god til å danse kan man gå videre som koreograf. Det er i Sør-Korea det er stort, og man kan jo tjene bra på det, forteller søsknene.

Ved spørsmål om favorittband roper alle i kor BTS, og om de skulle anbefalt noen sanger til de som ikke har hørt K-pop så ville det blitt «Not Today» av BTS og «Russian Roulette» av Red Velvet.

Animert av Mina Thorstensen