To veldig ulike workshops

Tegne en naken dame, eller lage et post-apokalyptiske antrekk?

Tekst: Maren Stenbakken
Foto: Eline Gundersen Ås

Forestill deg et område som nettopp har blitt bombet av en atombombe og resten av menneskeheten må skrape sammen alt de finner for å lage varme klær. Se også for deg et klasserom med konsentrerte ungdommer som fokuserer på å tegne en naken kvinne. Dette var nettopp det to av årets workshops handlet om.

Wasteland Warriors og akt-tegning. De ligger langt fra hverandre i tema, men mange var påmeldt til disse workshopene. Silje Eugenie Øktner er mentor under akt-tegning.

Jeg er opptatt av å vise at nakenhet er naturlig, og at det er sunt å det i en naturlig setting, forteller Silje.

Omringet av kunst var de klare for å male. De konsentrerte ungdommene fulgte godt med under økten for å tegne den nakne kvinnen så detaljert som mulig. Hvert tredje minutt skiftet aktmodellen positur og ungdommen startet på et nytt ark.

Silje har alltid elsket å tegne og det har vært en interesse lenge. Dette gjorde så det hun ønsket å bli kunstner og lever nå en variert hverdag hvor det å ha workshops er noe av det morsomste.

Det er bare å gjenta og gjenta for å kunne bli bedre.


Guro Sønstebø (16) fra Kongsvinger er en av ungdommene som har meldt seg på Wasteland Warriors. Denne workshopen gikk ut på å lage post-apokalyptiske antrekk av stoff og andre materialer. Hun startet uten plan eller inspirasjon, men gledet seg til hvordan kostymet blir til slutt. Området deltakerne jobbet på så ut som en slagmark – og antrekkene var varierte. De fleste antrekkene hadde blod med plagg som var  kuttet opp og briller som hadde blitt knust.

Jeg startet med tynne lag og prøvde å få dem til å se så slitne ut som mulig, forteller Guro.