Bare ÉN episode til!

Er vi blitt avhengige av TV-serier? Nayana (19) merker hvor hekta hun er når nettet i leiligheten svikter.

EGO: Naya Glomsrud snakker om sitt forhold til Netflix

I et kollektiv i Oslo sentrum sitter Nayana Glomsrud (19) og ser Friends på DVD etter en dag på skolen. Nettet i leiligheten fungerer ikke, og det har fått henne til å forstå hvor avhengig hun faktisk er av TV-serier.

– Det blir fort stille her hvis jeg ikke er med noen, så nå måtte jeg ty til playstation og de seriene jeg har på cd. Jeg gjør heller det enn å lese bok, sier Nayana.

Hun kan fortelle at Netflix, Viaplay eller TV2 Sumo normalt står på i bakgrunnen store deler av dagen, selv om hun ikke nødvendigvis følger så godt med.

– På en vanlig dag står jeg opp og lager frokost. Vi har ikke stue eller kjøkkenbord i kollektivet, så da sitter jeg gjerne i senga når jeg spiser frokost og sminker meg, med Netflix i bakgrunnen. Jeg setter det også gjerne på når jeg slapper av etter skolen, og også litt på kveldstid, sier Nayana og ler.

Hun kan fortelle at hun aldri har tenkt så nøye over hvor mye TV-serier egentlig står på i bakgrunnen hjemme hos henne.

Har du noen gang droppet noe til fordel for TV-serier?

– Det hender jeg ser et par episoder til, selv om jeg egentlig burde gjort husarbeid eller lekser. Men jeg har aldri droppet skole eller planer med andre. Så ille er det ikke. Ikke enda i hvert fall, smiler Nayana.

På tross av mye TV-serier i bakgrunnen, setter Nayana også pris på stillhet innimellom. Hun tror vi kan ha godt av å kjede oss en gang iblant.

– I hverdagen blir jeg rastløs om det ikke er noen lyd, fordi jeg er så vant til å ha noen rundt meg, men stillhet er veldig deilig for eksempel når jeg skal sove, forteller hun.

Ikke alene om avhengighet

Nayana tror at mange andre på hennes alder også har samme forhold til TV-serier som henne. I hvert fall er det tilfelle i venninnegjengen hennes.

– Hvis jeg henger med bestevenninnene mine, ser vi ofte på Gossip Girl eller Friends, sånn som vi pleier å gjøre alene, for vi ser hverandre så ofte at man ikke alltid finner på så mye, forteller Nayana.

På tross av at hun bruker Netflix og andre strømmetjenester i hverdagen, kan hun innrømme at hun ikke har en egen bruker selv.

– Det er ikke min Netflix engang, jeg låner den bare av en venninne, sier hun og ler.