– Vi skal lage tidenes UKM-festival!

I år er det denne gjengen som styrer skuta. Bli kjent med våre nye festivalutviklere!

UKM-festivalen er for mange årets høydepunkt, og i år blir det ekstra mye å glede seg til. Nå har vi nemlig satt sammen en ung utviklingsgruppe, som skal ta festivalen til nye høyder.

– Vi har samlet en utrolig bra gjeng med ulike kvaliteter og erfaringer, både med og uten UKM-erfaring. De har alle stå på-vilje og er veldig kreative og dyktige, forteller festivalleder Eli Krogstad.

Vil samle og inspirere

Både Ingeborg, Espen, Marita og Oskar har tross ung alder jobbet som produsenter i ulike former, enten innenfor skole, revy, sport, teater eller festival. Tre av fire har dessuten vært aktive i UKM som arrangører og utøvende lokalt. De er alle opptatte av UKM, og brenner for å utvikle en festival som samler og inspirerer ungdom over hele landet.

– Noe av det beste med UKM-festivalen, er å se hvordan ungdommer fra vidt forskjellige miljøer og kulturer klarer å skape opplevelser sammen, sier Ingeborg fra Akershus, som har vært med som blant annet arrangør under UKM-festivalen tidligere.

Espen har erfaring fra både på og bak scenen gjennom UKM i Rogaland, og er opptatt av at UKM-festivalen først og fremst skal være en møteplass og ikke en konkurranse.

– UKM er ikke en konkurranse hvor folk kniver om en seier, men et felleskap der en kan lære av andre og oppleve nye ting. Det aller beste med UKM er de magiske øyeblikkene. De vil jeg være med på å skape.

Går nye veier

Selv om utviklingsgruppa er fan av UKM-festivalen fra før, ser de likevel potensialet for forbedring. De er godt i gang med planleggingen, og har allerede bestemt seg for flere endringer.

– Vi skal gjøre en bra festival til ein heidundrandes, knaskegod, superdupermegatastisk festival! Det betyr veldig bra altså, sier Oskar fra Møre og Romsdal.

– Vi vet allerede at Blend-konseptet vil endres litt på, mens korslaget vil slå til igjen. Utviklingsgruppa skal jobbe superhardt for at deltakeropplevelsen står sterkt i fokus! forteller Marita fra Oppland, som er den eneste i gruppa som ikke har UKM-erfaring fra tidligere.

– Som en person som aldri har deltatt på noe vis i UKM før, ønsker jeg å bringe et friskt pust utenfra og forbedre festivalen så godt som mulig. Dette har jeg stor tro på at utviklingsgruppa kan få til!

Uformelt og gøy 

På spørsmål om hvorfor man bør melde seg på UKM, trekker utviklingsgruppa frem den unike muligheten til å utvikle seg og møte likesinnende ungdom fra hele landet. Ikke minst er det gøy!

– Det blir mye sprell, glede og engasjement! Vi skal ha det veldig gøy på festivalen i 2018, lover Marita.

Oskar tror også at dette blir en opplevelse utenom det vanlige, og gleder seg til å møte deltagerne.

– De skal få muligheten til å lære og fylle sekken med glede og latter! UKM er rett og slett et av de beste kulturelle tilbudene man kan være med på. En arena der ung kultur møtes over et glass med saft, litt taco og en haug med sinnsykt kule ungdommer!