Dette skjer når ung kultur møtes!

Fra lokal UKM-mønstring til høstens store NRK-produksjon. Over 50 UKM-ere er med på å lage årets MGPjr!

I morgen braker det løs med MGPjr på NRK, og UKM-gjengen som skal spille og danse i mellomakten kan nesten ikke vente.

– Det blir så fett! sier gitaristen Tea (15) fra Møre og Romsdal. Sammen med sangerne Casper Kuhlmann Kristensen (15) og Simen Bals Håverstad (15) fra Vest-Agder, danserne Joanne Barruela (16), Milena Tedros (15) og Dyana Tedros (16) fra Oslo, samt filonist Kristine Krüger (14) fra Vestfold er hun klar for å ta Telenor Arena med storm.

Ble plukket ut

De startet hver for seg på lokalmønstringer, og gikk alle videre til UKM-festivalen i år. Der ble de plukket opp av tidligere UKM-er Jo Vemund Svendsen, som sammen med NRK speidet etter unge artister som kunne bidra mellom MGPjr-innslagene. Siden august har de samarbeidet om å lage et felles sceneinnslag, som de skal vise foran 16,000 publikummere og over 1 million TV-seere i morgen.

– Vi har virkelig blitt som en familie! forteller Tea, men innrømmer at det tok litt tid å finne ut av hvordan de best kunne samarbeide. Da de møttes første gang på Trøndertun tidligere i høst, brukte de en hel dag bare på å bli kjent med hverandres uttrykk.

– Det var et litt tricky puslespill, fordi vi alle drev med forskjellige ting, men nå er det blitt så fett! Det har virkelig vært helt herlig alt sammen, jeg er kjempestolt! sier Tea, som legger til at hun aldri hadde turt å være med på dette hvis ikke hun hadde den sceneerfaringen hun har fra UKM.

–UKM har vært helt avgjørende for meg. Jeg hadde aldri stått på en stor scene før jeg ble med på UKM, og nå skal jeg plutselig på NRK. Det er ganske vilt.

UKM-ere overalt

I tillegg til selve innslaget på hovedscenen, vrimler det av UKM-ere ellers på Telenor Arena denne helgen. Det er totalt 10 fylker med UKM-ere tilstede i ulike roller, og flere av finalistene er dessuten tidligere UKM-ere. UKM Media er også på plass med flerkameraproduksjon, og UKM har dessuten en egen scene ved inngangen, ledet av produsent Oskar Fjørtoft Sandanger. Der skal UKM-artistene Beat2Fire, Julia og Stian, Sigurd Rogde og Seven Stars spille i loop, slik at flest mulig får oppleve dem.

– Det er gøy å kunne være med å gi ungdom en så kul mulighet, de skal tross alt opptre for omtrent 16 000 publikummere som kommer til å gå innom! sier Oskar, som også sitter i Utviklingsgruppa for årets UKM-festival. Han deltok for første gang på UKM i 2008 med en sketsj, og har siden den gang vært med som både artist, stand-up komiker, arrangør og konferianser.

– I løpet av årene i UKM har jeg fått utrolig mange muligheter, både i og utenfor UKM-miljøet. Jeg hadde garantert ikke fått jobben som produsent for denne utescenen hadde det ikke vært for UKM!

Har du lyst til å være med på neste års lokalmønstring? Finn din nærmeste lokalmønstring her!