Låta som forandret alt

Rikke (18) har én låt hun alltid kommer tilbake til.

Se for deg at du er i ferd med å flytte til en ny by. Du sitter på flyet, smånervøs og titter ut vinduet over et flott landskap. Snart lander du i din nye by, men hjelp… skal du gjøre dette, da?

Akkurat det skjedde meg. Jeg angret og tenkte at det ikke kom til å gå, men så kom favorittsangen min Amen av Ritual på i headsettet mitt. Jeg kikket ut over Trondheim og tenkte “her skal jeg bo det neste året”! Kroppen min fylte seg med glede og lykke, og nervøsiteten var nesten helt borte.

Det samme har skjedd flere ganger med denne sangen. Det er noe med melodien og stemmen som får meg til å tenke og reflektere over ting. Da jeg først hørte den, forelsket jeg meg med en gang. Jeg husker ikke helt hvor jeg hørte den først, men jeg husker at jeg elsket den fra første start.

Artisten selv sier at dette er en sang som kan bety forskjellige ting for hver person som hører på den. Jeg forbinder den med stolthet og glede. For artisten handler sangen om å finne noe å tro på. For meg var det meg selv, mens for artisten var det troen på ei jente.

Sangen handler om å finne noe å tro på, hva enn det er – om det er en person, en ting eller noe annet. For meg var det troen på meg selv og troen på at jeg kunne overleve i en ukjent by uten mamma. Jeg har alltid vært mammadalt, så det og ikke skulle se mamma hver dag var en veldig rar tanke, men jeg fant troen i meg selv og troen på at jeg skulle klare dette!

Som den ene linjen sier “ keeping every lock broken, in case I ever come home”. Denne linjen får meg til å tenke på huset hjemme og det at jeg aldri vet når jeg kommer hjem, men at mamma alltid har døren åpen for meg, uansett.