Later som han ikke kan å synge

- Jeg kan å synge rent, men er ikke noe naturtalent, ler Jakob Dyrud

I filmens aller første scene ser en av hovedkarakterene, Grim, på NM i rock og drømmer seg bort. I virkeligheten er dette bandet Sleepwalkers da de spilte på fylkesfestivalen i Hordaland i fjor. UKM filmet nemlig disse scenene til filmen.

Los Bando er en orginalskrevet norsk film som har premiere i dag. I filmen får vi også se bandet Ramaskrik, som ble valgt ut av produksjonsselskapet etter de hadde meldt seg på UKM.

I filmen spiller Dyrud karakteren Aksel, som melder på seg selv og kompisen Grim (Tage Hogness) til NM i Rock i Tromsø, og det uten at han selv er klar over at han er en elendig vokalist.

Før de tar fatt på turen opp til Tromsø får de også med seg den 9 år gamle cellospilleren Thilda (Tiril Marie Høistad Berger) som bassist, og rallykjøreren Martin (Jonas Oftebro) som sjåfør. Til tross for at de er en merkelig gjeng, har de til felles at alle av ulike grunner ønsker at de skal komme seg opp til Tromsø.

Band-livet ga mersmak

I tillegg til å late som han er en dårlig vokalist, måtte Jakob Dyrud også lære seg noen grep på gitar før innspillingen.

– Jeg har spilt litt trommer før, og han som spiller Grim har spilt gitar. Så det hørtes bedre ut når vi byttet litt i pausene, sier Jakob.

Han har aldri spilt i band før, men syntes det var morsomt under innspillingen. Det på tross av at han måtte gjøre seg til.

– Det ble veldig gøy, selv om det var flaut i starten, forteller han.

Gode tilbakemeldinger

Filmen hadde festpremiere i Oslo i forrige uke, og dette var andre gang skuespilleren fikk se filmen.

– Første gang jeg fikk se filmen fokuserte jeg mest på meg selv, men nå fikk jeg sett helheten, forteller Jakob.

Han er fornøyd med responsen til publikum, som hvert fall klappet fem ganger gjennom visningen av filmen, og avsluttet med stående applaus.