Synkronsvømming på land

Møt tre gutter som har oppfunnet sin egen sjanger – og det med stor suksess.

Vi har fått den stor gleden av å slå av en liten prat med Embrik Skrindo (16), Marius Helling (15) og Magnus Etterlid (16). De står bak Synka LandDans, som er nettopp det det høres ut som: synkronsvømming på land.

Vårt første spørsmål er vel det vi alle lurer på: hvor kommer denne idéen fra?

Egentlig var ikke dette vårt konsept, men noe som noen venner av oss opptrådde med på juleballet. En av dem var med to av oss på UKM i fjor, og da fikk vi idéen om å melde oss på Norske Talenter, forteller Magnus.

Marius tok det store stuntet i å bli med, og bare to dager før Norske Talenter øvde de tre guttene inn det som kom til å føre til uventet suksess.

  Det var jo bare for gøy, så vi ble sjokka da vi ble sendt videre, smiler guttene.

Her kan du se opptredenen deres fra fylkesfestivalen i Buskerud:

Ikke bare ble guttene sendt videre. Staysman, som var en av dommerene, falt så for guttenes konsept at de ble spurt om å danse bak ham på Rockefeller. Vinneren av fjorårets Norske Talenter, Vilde, ba også om at de deltok på en opptreden med henne.

  Staysman har jo en av genserene våre, kan Marius fortelle med et smil.

Guttene har nemlig egen kolleksjon, som de stolt kan fortelle er godt solgt allerede. Likevel er det ikke dem de har på seg på scenen.

  Før Norske Talenter fant vi egentlig bare noe mørkt badetøy vi kunne bruke, røper Embrik.

Det var ikke før de ble sendt videre at de måtte ut å kjøpe nytt svømmeutstyr. De investerte i rosa svømmedrakter, som Embrik kommenterte med at var ganske trange.

Man skulle kanskje tro de hadde et garderobeskap med svømmetøy, men det kan de avsløre at de ikke har. De har heller ikke prøvd synkronsvømming, så vi må rett og slett ha å gjøre med tre naturtalenter innen synkronsvømming på land.

 

Foto: Daniel Widnes