– Min oppgave er å finne løsninger på utfordringer

Thomas (19) jobber som utvikler i UKM Media, og lager app.

Koding er veldig gøy, og jeg oppfordrer alle til å prøve det i en eller annen form. Det er så mye mer en man tror. Mye av arbeidet er det vi kaller debugging, som betyr å lete etter hvorfor ting ikke funker som det skal. Vi kan få på plass en funksjon (tror vi), kjøre en test, og oppdage at det ikke funker. Da må vi lete etter hva som kan forårsake dette. Mange problemer fører ofte til at man drar seg i håret litt for ofte, og da blir man hårløs…

Det beste med koding er når man finner ut av et problem.

Det er fantastisk å tenke at man skal løse et problem på en effektiv måte. Man kan gjøre så utrolig mye forskjellig med kode; alt fra å sortere e-post til å vise informasjon i en app. App-utvikling blir en måte for meg å uttrykke meg kreativt.

Det verste med koding er når man ikke finner ut av problemet.

 

Noen ting har vi gjort flere ganger enn det som strengt tatt er nødvendig. Nå er grunnmuren er bygget, og resten av reisverket er det som gjenstår. Vi må få på plass funksjonalitet som er essensiell for at appen skal være nyttig, samtidig som vi ønsker å innføre funksjoner som gjør at appen kan være en underholdningsfaktor.

Vi prøver å teste appen på årets UKM-festival, med håp om å innføre den for fylkesfestivalene til neste år. Vi har fokusert på at appen skal bruke minst mulig datatrafikk, og har derfor jobbet mye med noe som kalles «caching», som er mellomlagring av data. Dette gjør at appen ikke laster inn det samme innholdet fra Internett flere ganger, med mindre det er forandringer.

Kanskje dette vil hjelpe deg med å finne fram på festivalen? Det blir i alle fall mulig å lese nyhetsbrev og saker som blir publisert, se bilder og videoer, og ha et oversiktlig program over  det som skjer under festivalen.