En pandemi var ikke nok til å stoppe bandet

Gjennom et år der flere kulturutøvere så vidt har holdt ut, har bandet «A Million Pineapples» brukt tiden godt.

Tekst: Julia Sofie Sørum Bjørklund

«A Million Pineapples» er et ungt indie-pop band fra Tromsø. Bandet består av Mie Bergh (20), Ida Solvang (20), Leonie Krupka (20), Helene Rognlid (19) og Espen Mortensen (22), og de har beriket Tromsøs kulturliv i fem år.

Bandet «A Million Pineapples». Foto: Sverre Simonsen.

I starten av 2020 ga bandet ut singelen «My Address», men i perioden de normalt ville promotert låten, ble landet stengt ned. Det eneste stedet de rakk å spille var på Trondheim Calling.

—  Trondheim Calling kunne på mange måter være et slags springbrett for bandet, og vi tenkte at vi nå hadde lagt grunnlag for fremtidige spillejobber gjennom kontaktene vi fikk der. Derfor var det utrolig kjipt at alt stengte ned like etter konserten, innrømmer Mie.

En ny hverdag
Videre fulgte tiden der man helst ikke skulle møte så mange, og bandet ble fort takknemlige for det gode vennskapet de har.

— Vi er jo bare fem stykker, så det har greit latt seg gjøre å være i studio og på øving, sier Leonie. 

— Så er vi jo bestevenner, så vi er mye sammen, skyter Mie inn.

I tillegg har bandet holdt kontakten digitalt, og i april gledet de fansen med en liten musikkvideo. Denne ble vist på årets digitale variant av «Rock mot Rus», hvor de egentlig skulle spille.

— Vi tenkte det var på tide å gi ut noe, og så at andre band hadde kreative løsninger for å dele musikk, forteller Ida, som synes det var spennende å måtte tenke litt utenfor boksen.

Foto: Sverre Simonsen

I september ga bandet ut en offisiell musikkvideo til «My Address». På grunn av smittevernregler ble det planlagte konseptet vanskelig å gjennomføre. Etter to dager med filming, og mange kreative løsninger, er bandet likevel meget fornøyd med resultatet.

— Jeg tror kanskje resultatet ble bedre enn det hadde blitt om vi hadde holdt oss til den originale idéen, konkluderer Leonie.

Resultatet ble en kul musikkvideo som kan sjekkes ut her:

Veien videre
2020 ble dedikert til å skrive musikk, og bandet fikk muligheten til å utvikle seg kreativt.

— Korona åpnet egentlig muligheten for et helt nytt konsept og en ny profil, forklarer Mie.

Dette betyr at fansen kan glede seg til mer musikk fra bandet. Blant annet kom singelen «By Our Own and Alone» den 19. februar.

Selv om 2020 har gitt bandet mange fine opplevelser,  gleder de seg veldig til verden går tilbake til normalt. Spesielt stappfulle festivaler, og å kunne reise sammen på spillejobber over flere dager.

— Og så gleder vi oss til at Mie kan crowdsurfe igjen, påpeker Leonie, og bringer frem store smil hos de andre bandmedlemmene.