– Måtte ha noe som kunne gi meg litt «spice» i hverdagen

Arvid Tommy Müller (18) begynte med TikTok under koronapandemien. Nå har han over 10.000 følgere, og blir stadig sammenlignet med Vegard Harm.

Tekst: Ingeborg Hole

Arvid kommer fra en liten bygd som heter Flatdal og ligger i Telemark. Under første nedstenging bestemte han seg for å begynne med TikTok.

– Jeg bestemte meg for å begynne under korona-tiden fordi jeg kjedet meg sånn. Jeg måtte ha noe som kunne gi meg litt “spice” i hverdagen.

TikTok-eren forteller at det er morsomt med så mange følgere og tilbakemeldinger. Når han først startet hadde han ikke som mål at andre skulle se videoene hans. 

– Faller meg mest naturlig
På TikTok er det mange brukere som holder seg til forskjellige «sjangere». For eksempel mat, reiseliv, familie, og humor. Arvid holder seg for det meste til den sistnevnte kategorien, og har valgt humor fordi det faller han mest naturlig.

– Jeg prøver å være litt sånn komiker, og være litt uten filter. Og ikke være det normale, som samfunnet tenker at du er. 

For 18-åringen betyr det ikke så mye om andre syns det han legger ut er morsomt, så lenge han selv gjør det, så er det godt nok. Han syns det er kjedelig å se på alle videoene som blir laget hvor man danser se populære dansene, og prøver derfor å heller være mer kreativ.

Spontane videoer
Arvid forklarer at det ikke ligger noe manus bak videoene, men at det er noe som bare popper opp i hodet hans.

– Iblant tar jeg bare på TikTok-kameraet, og plutselig så tenker jeg på et tema. Så bare sier jeg det, eller gjør noe morsomt ut av det, og legger det ut, forklarer Arvid.

– Så syns jeg selv at det er kjempemorsomt, og så synes faktisk andre også at det er litt morsomt. Det er gøy.

I følge mindshareworld.com er majoriteten av brukerne på TikTok i alderen 13-24 år. Med 1. million brukere i Norge er det anslått at 40 prosent av disse er under 15 år. Dette vil si at TikTok-eren fra Flatdal ligger midt i aldersgruppen. Selv føler han at de fleste slutter med TikTok i 16-års alderen.

– Men nå er jo jeg her da. En litt sånn corny 18-åring som prøver å få fram et smil.

– Et av de kleineste øyeblikkene i mitt liv
Det er ingen hemmelighet at når man begynner å bli litt kjent, så kan man bli gjenkjent på gaten. Det opplevde Arvid en dag etter jobb.

– Jeg var akkurat ferdig på jobb, og skulle til bilen. Så kom det tre gutter løpende, og spurte «er du Tommy fra TikTok?» og om vi kunne ta et bilde. Det var en av de flaueste øyeblikkene i mitt liv. Altså, jeg er aldri klein, fordi jeg er en veldig lite klein person, men det toppet kaka liksom. Jeg sto og rødma da vi tok bildet, forteller han.

Lei av å bli sammenlignet med andre
18-åringen anbefaler andre å starte med TikTok, så lenge man kan tåle litt hets, og er klar over at det kan komme stygge kommentarer.

– Om man kommer seg over slike kommentarer så er det helt perfekt, og da er det bare å kjøre på, men hvis ikke, så er det ikke så lurt.

Arvid finner ingen hatkommentarer i kommentarfeltet under videoene sine. Han finner derimot stadig sammenligninger med Vegard Harm. 

– Jeg skjønner at folk kan tro at vi er ganske like, men jeg er jo bare meg selv. Så det syns jo jeg er litt irriterende at folk hele tiden skal sammenligne meg med annen person, sier Arvid.

Vil være et forbilde
18-åringen forteller videre at han er opptatt av at folk ikke skal ta seg nær av alt mulig, og heller ta litt som kødd. Han ønsker også å være et forbilde, og å få vekk noen fordommer.

– Nå er det veldig trangsynt av meg å si, men jeg mener at mange ser på homofile som litt sminke-guruer. Så jeg prøver å få de som kanskje er litt homofobe til å skjønne da at det også finnes andre typer homofile.

Her er Arvid sine tips til deg som vil begynne med TikTok:

⭐️ Vær deg selv
⭐️ Ikke ha filter
⭐️ Gjør det du syns er morsomt selv, og ikke det du tror andre synes er morsomt
⭐️ Vær original