«SiMi» kom på andreplass i årets «Imagine Norway»

Siddy og Mia ble introdusert via Siddy sin pianolærer. Nå har de opptrådt på UKM og “Imagine Norway” sammen.

«SiMi» er en duo bestående av Siddy Kristiane Vibran fra Flosta og Mia Adele Abrahamsen fra Grimstad. Siddy spiller piano og Mia er vokalist, og sammen driver de med musikk.

Begge har musikalske familier og har hatt en lidenskap for musikk siden de var små. Mia sin familie likte godt å høre på jazz, og hun hadde veldig lyst til å ta et sangkurs. Hun syntes det var utrolig gøy og spennende, og tok et videre kurs på Grimstad Kulturskole. For Siddy sin del, trengte hun et sted hvor hun kunne slappe av. Dette stedet ble foran pianoet.

Det var pianolæreren til Siddy som introduserte dem for hverandre, og etter at de ble kjent begynte de å opptre sammen rundt omkring. Blant annet på UKM. der de egentlig kom videre fra lokalmønstring til fylkesmønstring, men denne velkjente pandemien satte en stopper for det.

“Si” i SiMi står for Siddy, “Mi” i SiMi står for Mia. Hvis du oversetter SiMi til engelsk står det for “See Me”, altså “Se meg”. Foto: Privat

Andreplassen tar dem til Sverige
Jentene har også vært med i en konkurransen «Imagine Norway», som er en musikk-konkurranse for unge mellom 17-21 år. Her fremfører man låter live, som en person eller et band har laget selv. Imagine holdes ikke bare i Norge, men også i mange land rundt i verden. I år var førsteplassen en reise til Brussel og fremføre på den internasjonale Imagine konkurransen.

SiMi ble nominert via UKM Agder, og søkte om å kunne delta. For å være med på «Imagine Norway» sendte de inn to låten som de fremførte live på video. På videoen forklarte de også hva låtene handlet om, budskapet og om seg selv.

SiMi endte på en andreplass, og premien er en reise til Sverige hvor de får fremføre sine låter som gjesteopptreden på en konsert.

Dere kom jo på andreplass, hva føler dere om det?

— Vi ble stolte og glade for at noen satt pris på vår musikk og likte det – og vi håper på at det blir en Sverigetur, sier duoen.

Vil få folk til å bare lytte
SiMi lager musikken sin selv, og samarbeider om tekst og melodi. De er innom alle mulige sjangere, men hovedsakelig består musikken deres mest av jazz, pop, soul og ballade.

Målet deres med musikken er å få folk til å slappe av, være i sin egen verden og bare lytte. 

— Rett og slett drømme seg litt bort fra hverdagen, sier jentene.

Samtidig som det er en kommunikasjonsplattform for dem, hvor de kan uttrykke følelsene sine fritt og ha det gøy. Mia og Siddy brenner for musikken!

Foto: Privat