Få med deg det som skjedde på Arendalsuka 2022

Under Arendalsuka inviterte vi til aktiviteter og samtaler om datakultur blant barn og unge.

Under Arendalsuka inviterte vi til aktiviteter og samtaler om datakultur blant barn og unge. Stedet var Kulturkammeret midt i Arendal sentrum. Her skjedde det en rekke arrangementer som vi gjorde sammen med samarbeidspartnere i nettverket av organisasjoner som jobber med kultur for barn og unge.Datakultur ble valgt for å belyse viktigheten og mulighetene denne typen kultur og interesse har blant unge i dag. Kultur- og likestillingsdepartementet jobber med ny dataspillstrategi, nasjonale organisasjoner har fokus på tilbud og aktiviteter innenfor temaet, og lokale og regionale aktører oppretter kompetansesentre og møteplasser for datakultur over hele landet. Alt dette fordi vi vet at barn og ungdom er opptatt av, og lever et liv preget av, digital tilstedeværelse, kulturkonsum og kulturaktiviteter.

Vi nå gjort mye av dette tilgjengelige for dere på youtube. Her er det noe for enhver smak, og det er vel verdt å høre og se gjennom en del av disse presentasjonene, debatten – eller bare kose seg med liveshowet til Nerdelandslaget.

Trykk på overskriftene for å komme til opptaket på youtube.

Regjeringens nye dataspillstrategi: For alle?
Debatt rundt kommende dataspillstrategi med statssekretær Odin Adelsten Aunan Bohmann (AP), Erik Fossum (Pressfire), Sylvia Duerr (Noneda), Andreas Hedermann (Nerdelandslaget), Ole Martin G. Pedersen (KRED).

Demokrati, spill og teknologi

Det Europeiske Wergelandssenteret presenterer sin satsing på Demokrativerkstedet Utøya og datspillet «Oslo 2084».

En presentasjon av nasjonal arena for E-sport

Norcup er en nasjonal arena for e-sport hvor ungdom fra hele Norge kan delta. Norcup handler om å skape en ikke-kommersiell, inkluderende e-sportarena der ikke kun de beste blir løftet frem, men det er åpent for å løfte frem alle! Kom å hør hvordan vi jobber og hvorfor vi har de verdiene vi har.

Digital festival på bibliotekene i Agder

Som en del av prosjektet IKT Senior Agder ble det arrangert Digital festival på 6 bibliotek i Agder i september 2021 i samarbeid med Seniornett og KRED. Vi presenterer prosjektet og hvordan datakultur er aktuelt også for seniorene.

Heldigital Fritidstilbud

Kåfjord Meta er en heldigital fritidsklubb i en liten kommune i nord som har lyktes med å sette standarden for slike tilbud. Hør hvordan en kommune med flere små lokalsamfunn, spredt over store avstander kan ha glede av digitale møteplasser.

Fra lokalt fritidstilbud til regionalt ressurssenter

KRED (Kompetanse og Ressurssenter for E-sport og Datakultur) ble etablert av Sarpsborg kommune, Viken Fylkeskommune, Kulturtanken og UKM Norge i september 2021. KRED utforsker og synliggjør datakultur som kulturuttrykk, hever kompetansen om datakultur hos ungdomsarbeidere og beslutningstakere, forebygger utenforskap og skaper fysiske møteplasser for ungdom innen e-sport og datakultur. Kom å få et innblikk i hvordan KRED oppstod og jobber både lokalt og regionalt.

Spillskolen i Sarpsborg kommune – en suksesshistorie

Spillskolen i Sarpsborg kommune har utgangspunkt i sommerskolen i 2021, men ble et så stor suksess at tilbudet ble videreført i den daglige driften hos Ungdommens Kulturhus i Sarpsborg. Kom å hør hvordan spillskolen oppstod, hvordan man har rekruttert, hvordan øktene legges opp og hvordan en kan etablere liknende tilbud i eget lokalmiljø.

NERDELANDSLAGET LIVE

Nerdelandslaget er norges største gamingpodcast og kommer til Kulturkammeret og Arendalsuka med et forykende liveshow for å spre både spillglede og spillkultur! Sebastian Brynestad, Ida Dorthea Horpestad og Andreas Hedemann tar oss med inn i spillenes verden i en drøy time med smittende engasjement og høyt tempo!

Hvordan styrker vi barne og ungdomskultur i tiden fremover?

I april i år leverte Kulturrådet og NFI rapporten «Sterkere tilbake», som handlet om hvordan kultursektoren skal bygges opp igjen etter pandemien. Kulturtanken tok ansvar for å løfte barn og unges stemmer og perspektiv inn i arbeidet med rapporten.Her får du høre om barn og unges kulturvaner og hvilke tiltak og satsingsområder som blir viktige for å styrke barne- og ungdomskulturen fremover. Hvordan skal vi gå frem for å gjøre kultursektoren mer relevant og tilgjengelig for det unge publikummet?

Veien til å bli Norges beste gamer

Siden 2017 har Tvibit bygget opp sin unike spillkonkurranse på tvers av flere byer i Nord-Norge. Det har nå blitt en banebrytende nasjonalt jakt for å finne Norges mest allsidige gamer! Prosjektlederne bak «Norges Beste Gamer» vil gi et innblikk i prosessen med å utvikle arrangementet og hvordan du også kan engasjere deg i denne bevegelsen!

Greia med gaming

«Greia med gaming» er en helt fersk podcast som lages av Spillsenteret i Kristiansand. Podcasten har som formål å øke forståelse for spill, spillkultur og aktiviteter som kan anses som beslektet med datakultur. Bli med på innspillingen av pilotepisoden under Arendalsuka!

Hvordan kan man etablere seg som spillutvikler?

Spillmakerlauget Sør vil 3. september arrangere den nye festivalen Spillkult i Kristiansand. Kom og hør mer om hva som skjer der, og hvordan de jobber med å gjøre det mulig å etablere seg som spillutvikler i Agder og naboregionene og skape lokale arbeidsplasser og egne, lokale kulturuttrykk innen spill. Okto Technologies fra Sandnes i Rogaland er med på presentasjonen for å fortelle om hvordan har vært for dem å etablere seg som utvikler av AR-spill.